Online cursus Volhouden van je opleiding


Beste student,
Welkom bij deze online cursus ‘het volhouden van mijn opleiding’. Een cursus voor studenten die belemmeringen ervaren bij het volhouden van hun opleiding.  Je kunt denken aan belemmeringen als:
* Een planning maken
* Samenwerken met medestudenten
* Een presentatie geven voor de groep
* Je aandacht kunnen houden bij een taak

Wat is het doel van deze cursus?
Het is de bedoeling dat je na het volgen meer handvatten (vaardigheden en hulpbronnen) hebt om de opleiding die jij volgt met meer succes en tevredenheid te blijven volgen. Je weet welke belemmeringen je ervaart bij het studeren, oplossingen voor deze belemmeringen op een rij gezet en een plan gemaakt om deze oplossingen uit te voeren. Je evalueert zelf of je plan werkt en of het bijgesteld moet worden.
De cursus “Volhouden van je opleiding’ is gebaseerd op het kiezen-verkrijgen-behouden model van Begeleid Leren. Begeleid Leren is als effectieve jeugdinterventie opgenomen in de databank  van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI). Wil je meer over Begeleid Leren weten klik hier.

Het belangrijkste uitgangspunt van deze cursus is dat je zelf, zonder extra begeleiding op een gestructureerde manier aan het werk kunt gaan om jouw opleiding te behouden. Je volgt de cursus in je eigen tijd en wanneer het jou het beste uitkomt. Als je de cursus samen met iemand anders (familie, vriend/vriendin, medestudent, docent of hulpverlener) wilt volgen dan kan dit uiteraard ook!

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor studenten die belemmeringen ervaren bij het volgen van hun studie. Deze belemmeringen kunnen te maken met met psychische en/of cognitieve problemen, maar dit hoeft niet. Belangrijke voorwaarde is dat je gemotiveerd bent en niet twijfelt aan het nut en jouw belangstelling voor de studie zelf. Om te bepalen of de cursus voor jou nuttig is,  kun je de vragen beantwoorden op het Werkblad Bepaal of dit een geschikte cursus voor je is

Wat kost deze cursus?
De cursus kost jou als student niets, behalve je eigen inspanningen. De cursus is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Triodos Foundation.

Als de cursus voor jou geschikt is dan kun je een email sturen naar j.k.nap@pl.hanze.nl voor het volgen van de cursus. Je krijgt dan de benodigde inloggegevens per email toegestuurd.

Nadat je de inloggegevens hebt ontvangen, kun je hier klikken om toegang tot de cursus te krijgen en kun je beginnen met module 1. De Introductie.


Franca Hiddink en Lies Korevaar
Innovatiewerkplaats (IWP) Begeleid Leren

Laatste Nieuws

Introductiecursus Begeleid Leren
Module 1 Module 1 Introductie-
Unit 1 1.1 Inleiding
Unit 2 1.2 Introductie Begeleid Leren
Unit 3 1.3 Opdracht
Unit 4 1.4 Toets
Module 2 Module 2 Kiezen-
Unit 1 2.1 Inleiding
Unit 2 2.2 Opdracht
Unit 3 2.3 Presentatie
Unit 4 2.4 Casus
Unit 5 2.5 Toets
Module 3 Module 3 Verkrijgen-
Unit 1 3.1 Inleiding
Unit 2 3.2 Wat hindert en wat helpt?
Unit 3 3.3 Openheid
Unit 4 3.4 Toets
Module 4 Module 4 Behouden-
Unit 1 4.1 Inleiding
Unit 2 4.2 5-stappen model
Unit 3 4.3 Bondgenotengroep
Unit 4 4.4 Toets
Module 5 Module 5 Implementatie-
Unit 1 5.1 Inleiding
Unit 2 5.2 Good Practice Cosis
Unit 3 5.3 Quickscan
Unit 4 5.4 Interdisciplaire samenwerking
Unit 5 5.5 Toets
Module 6 Module 6 Samenvatting-
Unit 1 6.1 Inleiding
Unit 2 6.2 Supported Education film
Unit 3 6.3 Overall toets
Unit 4 6.4 Achtergrondinformatie
Unit 5 6.5 Evaluatie